Babiččiny vdolečkyLevná večeře - tradiční vdolečky z kynutého těstaČas přípravy: 40 min Počet porcí: 18 vdolků Kalorie: 113 / 1 porce Kalorie: 250 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mouka hladká: 500 g Sůl: 1 kávová lžička Droždí: 1 kávová lžička (sušené) Voda: 350 ml (vlažná) Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce (na vymazání) Potřebujete náčiní: Mísa Mísa velká Trouba Plech na pečení (2 ks) |
Postup přípravy: Krok 1: Do velké mísy dáme mouku, sůl a droždí.Zalijeme vodou a vypracujeme nelepivé těsto. Krok 2: Olejem vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme tak, aby bylo hladké a pružné. Mísu s těstem ve tvaru koule přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 80 minut.Jeho objem by se měl zdvojnásobit. Krok 3: Těsto rozdělíme na 18 stejných dílků a vytvarujeme z nich bochánky, které rozložíme na vymaštěné plechy a necháme ještě dále asi 20 minut na teplém místě kynout. Krok 4: Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 20 minut.Vdolečky podáváme teplé či po vychladnutí nejlépe s máslem. |