Celerové řízečky se sezamemŘízky z předvařevého celeru, osmažené v trojobalu se sezamem, podávané s tatarskou omáčkouČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 824 / 1 porce Kalorie: 423 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Celer: 2 ks (asi 1 kg, omytý) Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Sůl Pepř Mouka hladká: 6 polévkových lžíc Vejce: 2 ks (rozšlehaná) Vejce: 2 ks (rozšlehaná) Strouhanka: 10 polévkových lžíc Semena sezamu: 25 g Olej slunečnicový: 10 polévkových lžíc Tatarská omáčka: 100 g (koupený hotový produkt) Potřebujete náčiní: Pánev Miska (3 ks na trojobal) Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Omytý, ale neoloupaný celer povaříme v hrnci v ca. 1 l vody doměkka. Krok 2: Zchladlé celerové bulvy oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krok 3: Plátky celeru obalíme v mouce, vejci a strouhance, do které jsme přimíchali sezamová semena. Obal pevně přitlačíme. Krok 4: Celerové řízky smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po každé straně dozlatova. Krok 5: Celerové řízečky podáváme s tatarskou omáčkou, nejlépe s uvařenými bramborami a přílohou z čerstvé zeleniny. |