Všechny recepty : Masové pokrmy : Mexická kuchyně : Jednoduchý :

Chilli con carne

Tradiční mexický pokrm - mleté hovězí dušené s rajčaty a fazolemi, kořeněné chilli, pálivou paprikou a tabascem


Čas přípravy: 100 min
Počet porcí: 6 osob
Kalorie: 298 / 1 porce
Kalorie: 70 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Chilli con carne: Tradiční mexický pokrm - mleté hovězí dušené s rajčaty a fazolemi, kořeněné chilli, pálivou paprikou  a tabascem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Chilli con carne

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 1000 g
Fazole: 700 g (červené, konzervované)
Rajčata: 500 g (loupaná, nakrájená)
Protlak rajčatový: 100 g
Cibule: 3 ks (nakrájené nadrobno)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Paprika pálivá: 20 g
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Kmín římský: 1 kávová lžička
Chilli: 1 kávová lžička
Tabasco: 1 kávová lžička
Vývar hovězí: 20 g
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká

Postup přípravy:
Krok 1: Mleté maso nasucho orestujeme asi 10 minut na pánvi.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.

Krok 2: Do pánve nalijeme olej a usmažíme na něm cibuli a česnek.

Krok 3: Maso vrátíme do pánve, přidáme římský kmín, chilli, papriku,rajčata, rajčatový protlak, tabasco, hovězí vývar a fazole. Směs osolíme, promícháme a vaříme zvolna asi 75 min.

Krok 4: Před koncem varu můžeme pokrm dochutit.Podáváme horký.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční