Cibulová polévka na francouzský způsobJemný hovězí vývar s karamelizovanou cibulí a sýrovými kostičkamiČas přípravy: 60 min Počet porcí: 8 porcí Kalorie: 256 / 1 porce Kalorie: 98 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cibule: 1 kg (pokrájená na kolečka) Mouka hladká: 40 g Vývar hovězí: 1 l Sýr eidam: 100 g (nakrájený na kostičky) Olej olivový: 4 polévkové lžíce Máslo: 50 g Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Cukr: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Misky na polévku |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci v oleji rozpustíme máslo,vložíme cibuli a spolu se lžicí cukru smažíme na mírném ohni asi 15 minut dokud cibule nezezlátne. Krok 2: Přidáme mouku a společně s cibulí pražíme 1-2 minuty. Krok 3: Vlijeme hotový vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 4: Opepříme, osolíme a na mírném ohni necháme 30 minut povařit. Krok 5: Hotovou polévku servírujeme v miskách, navrch posypeme na kostičky nakrájeným eidamem a posypeme nasekanou petrželkou. |