Gnocchetti se sýrovou omáčkouItalské gnocchi s omáčkou ze tří druhů sýrůČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 480 / 1 porce Kalorie: 208 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Gnocchetti: 500 g Sýr ricotta: 250 g Sýr gorgonzola: 70 g Pažitka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Sýr parmezán: 40 g (nastrouhaný) Olej olivový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Menší hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Gnocchetti uvaříme (8-10 min) ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě s přídavkem oleje.Po uvaření scedíme. Krok 2: V malém hrnci rozpustíme za stálého míchání ricottu a gorgonzolu. Když se sýry začnou vařit, přidáme parmazán, promícháme a stáhneme z ohně. Jemně opepříme, ale nesolíme. Krok 3: Gnocchetti smícháme se sýrovnou omáčkou a rozdělíme na porce, které posypeme nasekanou pažitkou.Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny. |