Hovězí po francouzskuOpečené kousky hovězího masa a bůčku vařené se zeleninou, houbami, bylinkami a červeným vínemČas přípravy: 180 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 528 / 1 porce Kalorie: 101 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí kýta: 1000 g (nebo plec, nakrájená na kostičky) Víno červené: 500 ml Žampiony: 250 g (konzervované) Vepřový bok: 200 g (nakrájený na kousky) Cibule: 2 ks (nakrájená nadrobno) Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Mrkev: 3 ks (očištěná, nakrájená na kolečka) Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Pánev Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji dozlatova orestujeme kousky hovězího masa. Krok 2: Do hrnce přidáme česnek, cibuli a mrkev. Osolíme, zamícháme a krátce povaříme. Krok 3: Přidáme mouku, zamícháme a přilijeme víno.Vložíme nasekanou petrželku (případně jiné byliny). Krok 4: Přidáme takové množství vody, aby maso bylo zakryté, hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vše dusíne asi 2 1/2 hodiny. Krok 5: Když je pokrm téměř uvařený,na pánvi nasucho osmahneme dozlatova kousky bůčku. Poté do pánve vložíme žampiony a bůček s houbami asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Krok 6: Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě minutku společně povaříme.Hotový pokrm případně podle chuti dosolíme. Krok 7: Podáváme horké, s plátky bílé veky nebo uvařeným bramborem. |