Hrachové placičkyPlacičky ze žlutého hrachu s příměsí koření a bylinek, smažené a podávané s jemnou omáčkou se sezamemČas přípravy: 25 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 657 / 1 porce Kalorie: 260 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hrách: 400 g (žlutý, sterilovaný, scezený) Cibule jarní: 6 ks (jemně nakrájených) Vejce: 1 ks Jogurt bílý: 4 polévkové lžíce Olej rostlinný: 3 polévkové lžíce (na smažení) Strouhanka: 30 g Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Pasta Tahini: 2 polévkové lžíce Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek drcený) Citrónová kůra: 1 kávová lžička Kmín: 1 kávová lžička Koriandr: 1 kávová lžička (mletý) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mixér Mísa Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Žlutý hrách, cibuli, strouhanku, vejce, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy a kůru, česnek, koriandr, petrželku, kmín, pepř a 1 lžíci tahini do hladka rozmixujeme. Krok 2: Vzniklou hmotu dáme do mísy a necháme 30-40 minut odstát. Krok 3: Příprava jogurtové omáčky: jogurt, 1 polévkovou lžíci šťávy z citrónu,1 lžíci tahini, olivový olej,podle chuti sůl smícháme v misce a dáme do chladu. Krok 4: Z hrachové hmoty mokrýma rukama vytvarujeme malé placičky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Krok 5: Placičky podáváme teplé s jogurtovou omáčkou. Vhodnou přílohou je chléb pita. |