Křehký řízek z platýzaPlatýz dozlatova osmažený v trojobalu z mouky, vajec a strouhanky podávaný s citronemČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 386 / 1 porce Kalorie: 153 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Platýz: 800 g (4 filety) Vejce: 1 ks (rozšlehané) Citróny: 1 ks (nakrájený na plátky) Mouka hladká: 3 polévkové lžíce Strouhanka: 30 g (čerstvá) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Miska (3 ks) Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Do jedné misky odměříme mouku, kterou posolíme a opepříme.Ve druhé misce rozšleháme vejce. Do třetí misky nasypeme čerstvou strouhanku. Krok 2: Porce ryby obalíme z obou stran nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj porce ryby a smažíme je z obou stran dozlatova. Ryba musí uvnitř zůstat šťavnatá. Krok 4: Osmažené plátky necháme okapat od přebytečného oleje a ihned podáváme ozdobené plátky citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát. |