Kuřecí polévka s cizrnouVydatná krémová polévka z vývaru, s cizrnou, kuřecím masem a zeleninouČas přípravy: 70 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 752 / 1 porce Kalorie: 148 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar kuřecí: 1000 ml Cizrna: 400 g (konzervovaná, scezená) Maso kuřecí: 300 g Rajčata: 2 ks (nakrájená) Cibule šalotka: 2 ks (nasekané) Citrónová tráva: 2 ks (listy nakrájené nadrobno) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Chilli: 1 ks (čerstvá paprička očištěná, bez semen,nakrájená) Máslo: 15 g Olej rostlinný: 1 polévková lžíce Škrob kukuřičný: 1 polévková lžíce Koriandr: 5 ks (nasekaných snítek) Zázvor: 0.5 kávové lžičky (nastrouhaný) Kari: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér Velký kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Ve větším kastrolu z kostky bujónu a 1.5 litru vody připravíme vývar. Vložíme do něj ovařit kuřecí maso, které po chvíli vyjmeme a nakrájíme. Krok 2: Ve velkém hrnci rozpustíme máslo v oleji a osmažíme na něm cibuli, česnek, citronovou trávu,zázvor, chilli a kari. Promícháme a přidáme cizrnu. Přilijeme část vývaru a vše necháme asi 5 minut provařit. Krok 3: V troše vývaru rozpustíme škrob a přidáme na zahuštění do vařící se polévky. Krok 4: Do hrnce přilijeme zbytek vývaru a přidáme rajčata. Hrnec přiklopíme a vše dusíme asi 40 minut. Krok 5: Po odstátí polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme a opepříme. Krok 6: Do polévky vrátíme kuřecí maso a podáváme. Jednotlivé porce polévky posypeme nasekaným koriandrem. |