Masové karbanátky po řeckuMasové karbanátky s olivami, paprikou a fetou servírované s ochuceným smaženým pórkemČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 116 / 1 porce Kalorie: 108 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Pórek: 2 ks (podélně rozkrojená bílá část nakrájená na 3 cm kousky) Hovězí mleté maso: 100 g Smetana: 50 ml Víno bílé suché: 3 polévkové lžíce Mléko: 2 polévkové lžíce Sýr feta: 20 g Olivy černé: 1 polévková lžíce (bez pecek, nakrájené) Olej olivový: 1 polévková lžíce Paprika sladká: 0.5 kávové lžičky Estragon: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev (2 ks) Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Mleté maso vložíme do mísy a zpracujeme s nasekanými olivami, mlékem, paprikou, solí a pepřem. Krok 2: Z masové hmoty vytvoříme malé karbanátky a do středu každého z nich vmáčkneme kousek fety. Krok 3: Karbanátky osmažíme na olivovém oleji na pánvi po obou stranách dozlatova. Krok 4: Na druhé pánvi na zbytku oleje osmažíme kousky nakrájeného pórku, které podlijeme vínem, smetanou a ochutíme estragonem, solí a pepřem. Krok 5: Teplé karbanátky podáváme s osmaženým pórkem a smetanovou omáčkou. |