Masové kuličky v sezamové omáčceSmažené kuličky z hovězího mletého masa, bohatě kořeněné, s pikantní omáčkou ze sezamu a scherryČas přípravy: 35 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 438 / 1 porce Kalorie: 139 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Strouhanka: 100 g Hovězí maso: 1 kg (libové mleté) Vejce: 1 ks Salát ledový Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Salát ledový (několik nakrájených listů) Cibule jarní: 1 ks (nakrájená na tenké plátky) Paprika: 2 polévkové lžíce (sladká) Sherry: 1 polévková lžíce Mrkev karotka: 2 ks (nakrájená na proužky) Česnek: 1 ks (2 utřené stroužky) Olej olivový: 100 ml Olej sezamový: 2 polévkové lžíce Sójová omáčka: 2 polévkové lžíce Semena sezamu: 1 polévková lžíce (pražená) Koriandr: 2 polévkové lžíce (čerstvý nasekaný) Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Zázvor (mletý) Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Nejprve připravíme sezamovou omáčku - prošleháme sezamový olej, sherry,sójovou omáčku, přidáme najemno nakrájenou jarní cibuli,nasucho předem opražená sezamová semínka a špetku mletého zázvoru. Krok 2: Mleté hovězí maso smícháme v míse s rozšlehaným vejcem a všemi ostatními přísadami a ze vzniklé hmoty vytvarujeme malé kuličky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm zvolna po všech stranách osmažíme tak, aby byly dobře propečené. Krok 4: Podáváme ještě teplé se sezamovou omáčkou, můžeme ozdobit proužky nakrájené čerstvé zeleniny /salát,karotka/. |