Všechny recepty : Studené dezerty : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Slavnostní pudinková mísa

Dezert z piškotů vrstvených s broskvemi, likérem, pudinkem a šlehačkou, zdobený nasekanými mandlemi


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 701 / 1 porce
Kalorie: 242 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Slavnostní pudinková mísa: Dezert z piškotů vrstvených s broskvemi, likérem, pudinkem a šlehačkou, zdobený nasekanými mandlemi


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Slavnostní pudinková mísa

Potřebujete potraviny:
Piškoty cukrářské velké: 12 ks
Broskve: 400 g (kompotové, půlené)
Mléko: 300 ml
Šlehačka: 300 ml
Sherry: 75 ml
Džem: 4 polévkové lžíce (z černého rybízu)
Sušenky máslové: 60 g
Vaječný žloutek: 3 ks
Mandle: 30 g (nasekané, opražené)
Kukuřičná krupice: 1 polévková lžíce

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Mísa velká
Fólie potravinová

Postup přípravy:
Krok 1: Scedíme broskve a nakrájíme na menší kousky. Šťávu uschováme.

Krok 2: Velké cukrářské piškoty slepíme po dvou džemem.

Krok 3: Piškoty naskládáme na dno velké hluboké mísy a pokryjeme je broskvemi a sušenkami. Pocákáme sherry a šťávou z kompotu.

Krok 4: Příprava pudinku: v míse smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou krupičku. V kastrole ohřejeme mléko a směs do něj vmícháme. Zvolna vaříme a mícháme, až pudink zhoustne. Poté odstavíme a necháme zchladit.

Krok 5: Pudink nalijeme do mísy s piškoty, sušenkami a ovocem a mísu zakrytou fólií vložíme do chladu.

Krok 6: Před podáváním ušleháme šlehačku, kterou pudink potřeme v silné vrstvě.Navrch posypeme nasekanými opraženými mandlemi.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční