Špagety dle italského šéfkuchařešpagety s omáčkou z mletého masa, červeného vína, rajčat, česneku a s vůní bazalkyČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1577 / 1 porce Kalorie: 316 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso mleté: 500 g Špagety: 500 g Rajčata: 400 g (nakrájená) Vývar hovězí: 150 ml Víno červené: 150 ml Sýr parmezán: 8 polévkových lžíc (nastrouhaný) Protlak rajčatový: 100 g Cibule: 1 ks (velká nakrájena na drobno) Česnek: 2 ks (drcených stroužků) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Sůl Bazalka čerstvá Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev hluboká Struhadlo |
Postup přípravy: Krok 1: V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém opečeme mleté maso a nakrájenou větší cibuli. Krok 2: Až maso zhnědne, přidáme za stálého míchání mouku, rajčatový protlak a česnek. Krok 3: Po chvíli dušení směs zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme rajčata a osolíme. Krok 4: Při mírné teplotě směs dusíme za občasného míchání pod pokličkou asi 60 minut. Krok 5: Mezitím uvaříme špagety. Doporučenou dobu varu naleznete na obalu, zpravidla se jedná o 8-10 minut.Poté zcedíme a pomícháme s trochou zbývajícího oleje. Krok 6: Na talíře rozdělíme porce špaget, které přelijeme masovou omáčkou. Každou porci posypeme jemně parmezánem a podle chuti ozdobíme lístečky čerstvé bazalky. |