Telecí závitky na řecký způsobTelecí plátky plněné fetou, bylinkami a olivami, osmažené a podušené s rajčaty na bílém víněČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 254 / 1 porce Kalorie: 121 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata: 3 ks (velká, zralá, masitá) Sýr feta: 200 g (ovčí sýr) Víno bílé suché: 150 ml Petrželová nať: 6 polévkových lžíc (nasekaná) Olivy černé: 50 g (vypeckované, nakrájené na kousky) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Majoránka: 2 kávové lžičky (snítky) Maso telecí: 4 ks (řízky po ca. 125 g) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Palička na maso Párátka dřevěná Velký kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Řízky rozklepeme natenko, osolíme a opepříme. Krok 2: Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Krok 3: V misce vidličkou rozmačkáme sýr, nakrájené olivy a bylinky a vzniklou směsí plátky masa potřeme. Krok 4: Plátky masa zavineme a uzavřeme párátky. Krok 5: V kastrolu rozehřejeme olej a masové závitky na něm ze všech stran osmažíme. Krok 6: Závitky zalijeme vínem, přidáme rajčata a vše podusíme pod pokličkou asi 25 minut. Občas závitky obrátíme, pokud se víno vyvaří, znovu podlijeme. Krok 7: Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a teplé závitky podáváme nejlépe se smaženými bramborami. |