www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rybí polévka s kukuřicí a cuketou

Rybí polévka v mexickém stylu ochucená chilli a česnekem


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porcí
Kalorie: 373 / 1 porce
Kalorie: 68 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar rybí: 1 l (možno nahradit zeleninovým či drůbežím)
Kukuřice sladká : 500 g (konzervovaná nebo zmražená)
Protlak rajčatový: 250 ml
Ryba mořská: 250 g (nakrájené bílé rybí maso)
Cuketa : 150 g
Brambory syrové : 1 ks
Citróny: 1 ks
Cibule : 1 ks
Papričky chili : 1 ks
Máslo: 30 g
Česnek : 1 ks (2 stroužky)
Tymián: 1 kávová lžička
Bobkový list: 3 ks
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Ve větším hrnci na polévku na másle opečeme nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.

Krok 2: Přidáme kukuřici, oloupanou cuketu nakrájenou na větší kousky, nakrájený brambor, chilli papričku a vše zvolna 5 minut podusíme.

Krok 3: Na podušenou zeleninu přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a osolíme. Vaříme zvolna do změknutí ještě 12-15 minut.

Krok 4: Přidáme bílé rybí maso nakrájené na větší kousky a ještě krátce na mírném ohni povaříme.

Krok 5: Před podáváním vyjmeme bobkový list. Servírujeme s citronem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :