www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapékané cannelloni s lososem

Zapečené cannelloni plněné směsí lososa, špenátu,vajec ,bešamelu a parmezánu


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 441 / 1 porce
Kalorie: 142 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Špenát : 500 g (čerstvé listy)
Mléko: 300 ml
Losos: 300 g (čerstvé filety)
Máslo: 60 g
Vejce: 1 ks
Mouka hladká: 35 g
Parmezán: 2 polévkové lžíce (nastrouhaný)
Cannelloni: 1 ks (balíček těstovin)
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř
Petrželka (na ozdobu)

Potřebujete náčiní:
Trouba
Kastrol
Velký hrnec
Pánev
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Špenát osolíme a orestujeme na pánvi na 10 g másla. Vychladlý nasekáme nadrobno.

Krok 2: V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme mouku a za stálého míchání mléko.Vznikne bešamel, který dohladka a zhoustnutí vymícháme.Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Krok 3: Cannelloni povaříme 4 minuty ve vařící osolené vodě.

Krok 4: Lososa nakrájíme na kousky a několik minut restujeme na zbytku másla.Uvařenou rybu rozmělníme nadrobno, osolíme.

Krok 5: Rozšleháme vejce a vmícháme ho k rybě spolu se špenátem, 2 lžícemi bešamelu a parmezánem.

Krok 6: Cannelloni naplníme směsí, svineme a vložíme do zapékací mísy,navrch zalijeme zbytkem bešamelu. Pokrm pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě, dokud povrch krásně nezezlátne.

Krok 7: Servírujeme horké, zdobené petrželkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :