www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
CaponataOpečený lilek dušený s rajským protlakem, cibulí, česnekem a olivamiČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 318 / 1 porce Kalorie: 95 / 100 g Potřebujete potraviny: Lilek : 1 ks (velký) Celer řapíkatý: 3 ks (stonky nakrájené) Cibule : 2 ks (nakrájené na kolečka) Olivy: 130 g (zelené vypeckované) Protlak rajčatový: 130 g Ocet vinný červený: 150 ml Olej olivový: 5 polévkových lžíc Cukr: 60 g Kapari: 30 g Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené) Pepř Petrželová nať: 30 g (sekaná) Sůl Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Postup přípravy: Krok 1: Lilek nakrájíme na centimetrové kostky, osolíme a necháme 30 minut stát. Poté opláchneme studenou vodou a osušíme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme část oleje a přidáme lilek, který opékáme asi 10 minut do změknutí, poté ho z pánve vyjmeme. Krok 3: Do oleje na pánvi přidáme nakrájený řapíkatý celer a opečeme ho asi 5 minut do zhnědnutí. Krok 4: Lilek vrátíme na pánev, přidáme cibuli, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše dusíme asi 10 minut do změknutí.Můžeme podle potřeby podlít trochou vody. Krok 5: Pánev odstavíme,přidáme kapari a část nakrájené petrželky, olivy a česnek. Podle chuti dosolíme a opepříme a necháme uležet a vychladnout. Krok 6: Pokrm servírujeme na talířích sypaný sekanou petrželkou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |