www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Smetanová rajčatová polévka s bazalkou

netradiční rajčatová polévka s česnekem, pestem, bazalkou a smetanou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 693 / 1 porce
Kalorie: 239 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar: 1 l (drůbeží nebo zeleninový)
Rajčata : 800 g (konzervovaná)
Pesto: 4 polévkové lžíce (bazalkové)
Máslo: 30 g
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Smetana: 1 polévková lžíce (na 1 porci)
Bobkový list: 3 ks
Cibule : 2 ks (nakrájené)
Česnek : 1 (stroužek utřený)
Sůl
Bazalka čerstvá (lístky na ozdobení)
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Utřený stoužek česneku a pokrájenou cibuli zpěníme na másle ve velkém hrnci.

Krok 2: Přisypeme mouku a za stálého míchání pražíme asi 1 minutu.

Krok 3: Přilijeme připravený horký vývar, přidáme konzervovaná rajčata, vše důkladně promícháme a přivedeme k varu.

Krok 4: Přidáme pepř a bobkový list.

Krok 5: Na mírném ohni za občasného míchání vaříme 20 minut.

Krok 6: Vyjmeme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme.

Krok 7: Polévku dochutíme pestem a osolíme.

Krok 8: Do každé porce polévky přidáme lžíci smetany a na ozdobu několik lístků bazalky.


Poznámka: K přípravě můžeme použít i syrová rajčata či rajčatový protlak.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :