www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Plněné avokádoAvokádo s rajčaty a zálivkou jako osvěžující předkrm pro horké dnyČas přípravy: 15 min Počet porcí: 4 ks Kalorie: 209 / 1 porce Kalorie: 100 / 100 g Potřebujete potraviny: Rajčata : 4 ks (malá tvrdší) Avokádo: 2 ks (zralé) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Ocet vinný: 2 kávové lžičky Máta: 1 polévková lžíce (nasekaná čerstvá) Hořčice: 1 kávová lžička (dijonská) Cukr: 1 kávová lžička Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Postup přípravy: Krok 1: Rajčata vložíme na 2 minuty do vroucí vody a pak na chvíli do studené vody. Tímto docílíme jejich snadné oloupání. Poté je nadrobno pokrájíme. Krok 2: Připravíme zálivku - v misce smícháme ocet s hořčicí, zašleháme olej, přisolíme, opepříme, přidáme cukr. Krok 3: Rozpůlená a vypeckovaná avokáda ihned polijeme zálivkou a zabráníme tak jejich zhnědnutí. Krok 4: Vytvoříme směs z pokrájených rajčat,nasekané máty a připravené zálivky. Krok 5: Směs rozdělíme na 4 porce, které navršíme na půlky avokáda. Krok 6: Můžeme dle fantazie ozdobit snítky máty. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |