www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
LasagneVrstvené těstoviny zapečené s mletým masem, rajčaty, bílou omáčkou a dvěma druhy sýrůČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 776 / 1 porce Kalorie: 91 / 100 g Potřebujete potraviny: Hovězí mleté maso: 1000 g Celer řapíkatý: 6 ks (nakrájené řapíky) Mléko: 600 ml Rajčata : 400 g (půlená) Vývar hovězí: 300 ml Lasagne: 175 g (předvařené) Sýr čedar: 125 g (nastrouhaný) Cibule : 2 ks (nakrájené) Mouka hladká: 90 g Protlak rajčatový: 4 polévkové lžíce Máslo: 60 g Sýr parmezán: 30 g (nastrouhaný) Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná, na ozdobu) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené) Cukr: 1 kávová lžička Hořčice: 1 kávová lžička (dijonská) Muškátový oříšek: 0.25 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká Postup přípravy: Krok 1: Příprava masové omáčky: v hluboké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm do zhnědnutí mleté maso. Přidáme 45 g mouky a ještě chvíli mícháme. Krok 2: Přidáme vývar,rajčata, celer, cibuli,česnek, rajský protlak, cukr a sůl a dusíme pod pokličkou asi 60 min. Krok 3: Příprava bílé omáčky:na menší pánvi rozehřejeme máslo,přidáme 45 g mouky a připravíme za stálého míchání jíšku. Přilijeme po troškách mléko, vmícháme hořčici, muškátový oříšek a osolíme. Krok 4: Velkou zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe do ní třetinu připraveného mletého masa, nalijeme na něj třetinu bílé omáčky, posypeme čedarem a parmezánem. Vrstvy pokryjeme polovinou lasagní. Celý postup opakujeme tak, aby poslední vrstva byla sýrová. Krok 5: Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 min do zlatohněda. Lasagne naporcujeme a ozdobené petrželkou ihned podáváme. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |