Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Náročnější :

Tradiční guláš

Hovězí po maďarsku - dušené maso s paprikou, cibulí, rajčaty, bramborem a zakysanou smetanou


Čas přípravy: 160 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 908 / 1 porce
Kalorie: 156 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Tradiční guláš: Hovězí po maďarsku - dušené maso s paprikou, cibulí, rajčaty, bramborem  a zakysanou smetanou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Tradiční guláš

Potřebujete potraviny:
Hovězí zadní: 1000 g (nakrájené na 5 cm kostky)
Vývar hovězí: 500 ml
Rajčata konzervovaná: 400 g
Brambory syrové: 4 ks (oloupané, rozčtvrcené)
Smetana zakysaná: 150 ml
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Paprika sladká: 1 polévková lžíce
Cibule: 2 ks (velké, nakrájené na kolečka)
Sůl
Pepř
Paprika červená: 2 ks (velké,oloupané,nakrájené na 2 cm kousky)

Potřebujete náčiní:
Kastrol žáruvzdorný velký s poklicí

Postup přípravy:
Krok 1: Na rozpáleném oleji v kastrolu zprudka opečeme nakrájené maso, poté ho vyjmeme.

Krok 2: Do kastrolu vložíme cibuli, česnek a necháme při mírnější teplotě za stálého míchání zpěnit.

Krok 3: Přidáme mletou červenou papriku a mouku, mícháme,po chvilce přilijeme vývar a dále mícháme a vaříme do zhoustnutí omáčky.

Krok 4: Maso vrátíme do kastrolu s omáčkou. Připojíme rajčata, rajčatový protlak,okořeníme pepřem a solí. Přivedeme k varu a asi 1 hodinu pod pokličkou dusíme.

Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a brambory a dusíme, dokud nebude vše měkké.

Krok 6: V závěru dochutíme a vmícháme zakysanou smetanu. Guláš ihned po uvaření podáváme na stůl.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt