Treska s hořčičnou omáčkou a bílým vínemKousky ryby v omáčce z vývaru, bílého vína, smetany a hořčiceČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 542 / 1 porce Kalorie: 191 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Treska: 600 g (filety) Vývar zeleninový: 250 ml Víno bílé suché: 125 ml Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Pažitka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Máslo: 50 g Smetana zakysaná: 3 polévkové lžíce Hořčice: 2 polévkové lžíce (dijonská) Mouka hladká: 25 g Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Omytou tresku nakrájíme na kousky a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Krok 2: Rybu osmažíme na části másla na pánvi ze všech stran. Obracíme opatrně, aby se kousky masa nerozpadly.Poté vyjmeme a dáme stranou. Krok 3: Příprava omáčky: ze zbytku másla a mouky na pánvi připravíme za stálého míchání zlatavou jíšku. Postupně vlijeme vývar a víno, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí.Přidáme smetanu a hořčici, ještě asi 2 minuty provaříme a okořeníme podle chuti. Krok 4: Tresku vrátíme do omáčky a prohřejeme. Krok 5: Pokrm servírujeme na talíře a posypeme nasekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety. |