Bramborové ragúBrambory se zeleninou, rybou, klobásou, kořením, kapari a smetanouČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 302 / 1 porce Kalorie: 49 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 1 kg (oloupané, nakrájené na kostky) Klobása drůbeží: 400 g (nakrájená na kostičky) Rajčata: 400 g (oloupaná, bez semen, nakrájená) Filety sardelové: 4 ks (nakládané, nakrájené nadrobno) Vývar hovězí: 400 ml Smetana na vaření: 100 ml Cibule: 2 ks (nasekaná) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Celer řapíkatý: 2 ks (2 nakrájené řapíky) Olej olivový: 1 polévková lžíce Bobkový list: 2 ks Tymián: 1 ks (snítka) Kapari: 2 polévkové lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji asi 3 minuty smažíme cibuli, česnek a celer. Krok 2: Do hrnce vložíme nakrájené brambory, bobkový list, tymián a kousky ryby. Krok 3: Přilijeme vývar a necháme dusit pod pokličkou asi půl hodiny. Krok 4: Do ragú přidáme rajčata, nakrájenou klobásu a smetanu. Promícháme,přivedeme k varu a asi 5 minut prohříváme. Krok 5: Na závěr přidáme kapari, pokrm osolíme, opepříme a teplý podáváme. |