www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Bramborové ragú

Brambory se zeleninou, rybou, klobásou, kořením, kapari a smetanou


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 302 / 1 porce
Kalorie: 49 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Brambory: 1 kg (oloupané, nakrájené na kostky)
Klobása drůbeží: 400 g (nakrájená na kostičky)
Rajčata : 400 g (oloupaná, bez semen, nakrájená)
Filety sardelové: 4 ks (nakládané, nakrájené nadrobno)
Vývar hovězí: 400 ml
Smetana na vaření: 100 ml
Cibule : 2 ks (nasekaná)
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Celer řapíkatý: 2 ks (2 nakrájené řapíky)
Olej olivový: 1 polévková lžíce
Bobkový list: 2 ks
Tymián: 1 ks (snítka)
Kapari: 2 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na oleji asi 3 minuty smažíme cibuli, česnek a celer.

Krok 2: Do hrnce vložíme nakrájené brambory, bobkový list, tymián a kousky ryby.

Krok 3: Přilijeme vývar a necháme dusit pod pokličkou asi půl hodiny.

Krok 4: Do ragú přidáme rajčata, nakrájenou klobásu a smetanu. Promícháme,přivedeme k varu a asi 5 minut prohříváme.

Krok 5: Na závěr přidáme kapari, pokrm osolíme, opepříme a teplý podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :