Kuřecí stehýnka na pivu s fazolemiRestovaná kořeněná kuřecí stehýnka, podušená na pivu a povařená spolu s bílými fazolemiČas přípravy: 120 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1892 / 1 porce Kalorie: 558 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí čtvrtky: 4 ks (stehna) Fazole bílé: 400 g (1 den předem namočené do studené vody) Pivo tmavé: 150 ml Mrkev: 1 ks (nakrájená na kousky) Cibule: 1 ks (jemně nasekaná) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Hřebíček: 1 ks Chilli: 0.5 kávové lžičky Bobkový list: 2 ks Bujón slepičí: 1 ks (kostka) Sůl Pepř Anýz (špetka) Skořice (špetka) Fenykl (špetka) Potřebujete náčiní: Velký kastrol Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Fazole propláchneme, necháme okapat a vložíme do hrnce. Přidáme mrkev, bobkový list, tymián a kostku bujónu. Zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 45 minut. Během varu odstraňujeme vznikající pěnu. Krok 2: Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme kuřecí stehna, osolíme je a okořeníme zbylým kořením a česnekem. Cibuli s masem dál mícháme a restujeme, maso obracíme a podléváme pivem. Krok 3: Když se maso začne připalovat, přilijeme 150 ml vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do změknutí asi 50 minut. Krok 4: K téměř uvařenému kuřecímu masu vmícháme fazole a společně ještě asi 10 minut povaříme. |